Μεταμόσχευση Μαλλιών – Δρ. Παντελής Βάλβης

Τεχνική Mini & Micro Strip

Η Τεχνική Mini & Micro Strip είναι μία ολοκληρωμένη πρόταση, στην οποία με αισθητική άποψη και ακρίβεια στην εφαρμογή, η μεταμόσχευση μαλλιών αγγίζει την τελειότητα και το απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Οι τριχοθυλακικές μονάδες εξάγονται από το μόσχευμα που λαμβάνεται από τη ζώνη σταθερής τριχοφυϊας. Παραμένει μόνο μία επιμήκης ουλή, πλάτους μόλις 1mm που διακρίνεται μόνο σε τελείως ξυρισμένο κεφάλι. Η τοποθέτηση των τριχοθυλακικών μονάδων γίνεται τόσο κοντά όσο η φύση το επιτρέπει.

     Διαδικασία Τεχνικής Mini & Micro Strip

Πρόκειται για μια ανώδυνη αισθητική επέμβαση μεγάλης ακρίβειας, η οποία γίνεται με τοπική αναισθησία. Οι τριχοθυλακικές μονάδες εξάγονται από τρία μικρά μοσχεύματα που ονομάζονται Mini ή Micro Strip που λαμβάνoνται από τη ζώνη σταθερής τριχοφυϊας. 

Η τεχνική αυτή δίνει τη μεγαλύτερη δυνατή πυκνότητα σε ένα στάδιο. Σε μια συνεδρία επιτυγχάνεται ολική μικρομεταμόσχευση, μπορούν δηλαδή, αν η δότρια περιοχή το επιτρέπει, να μεταμοσχευθούν από 800 έως και 2000 τριχοθυλακικές μονάδες (3500-9000 τρίχες).

Η διάρκεια της επέμβασης κυμαίνεται από 3 έως 4 ώρες ανάλογα με την έκταση της περιοχής που θέλουμε να καλύψουμε και την ελαστικότητα του δέρματος του ενδιαφερόμενου.

Τα Μini και Micro Strips με τη βοήθεια ειδικών χειρουργικών εργαλείων και μικροσκοπίων διαχωρίζονται σε τριχοθυλάκια μονότριχα, δίτριχα, τρίτριχα ή και μεγαλύτερα. Πρέπει να θυμίσουμε ότι κάθε τριχοθυλάκιο περιέχει από 1 έως 5 τρίχες. Κατόπιν τοποθετούνται ανάλογα με τις ανάγκες της λήπτριας περιοχής. Τα μονότριχα στην μπροστινή γραμμή τριχοφυΐας και εν συνεχεία προοδευτικά ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή φυσικότητα και πυκνότητα. Πάντοτε ο αριθμός των τριχών που τοποθετούνται είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των μοσχευμάτων.

Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Βάλβης ανοίγει μικροπόρους διαμέτρου 1mm στην περιοχή, με τη βοήθεια ενός μικροτόμου. Τα έτοιμα τριχοθυλάκια τοποθετούνται ένα-ένα σε κάθε μικροπόρο σε τέτοιο βάθος, ώστε να τους επιτρέπεται να ενσωματωθούν αρμονικά με το δέρμα και να αρχίσουν να τρέφονται κανονικά, χωρίς να συντρέχει κίνδυνος να χαθούν. Τα τριχοθυλάκια τοποθετούνται ανάλογα με τη γωνία φύτρωσης των υπολοίπων μαλλιών.

Δίνεται πολύ μεγάλη σημασία στην αποκατάσταση της μπροστινής γραμμής (hairline). Τοποθετούνται μονότριχα τριχοθυλάκια ελαφρώς ακανόνιστα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη φύση και όχι σε σειρά. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό!

Η τοποθέτηση των τριχοθυλακίων γίνεται τόσο κοντά, όσο η φύση επιτρέπει. Τα ειδικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη φάση, επιτρέπουν να τοποθετούνται τα τριχοθυλάκια πολύ κοντά, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη δυνατή πυκνότητα. Το αποτέλεσμα δεν διαφέρει καθόλου από τα φυσικά μαλλιά.

Επιστημονική Εργασία σχετικά με την επιδιόρθωση των πτωχών αποτελεσμάτων της τεχνικής FUE με την τεχνική Mini & Micro Strip παρουσιάσθηκε από τον Δρ Βάλβη και τους συνεργάτες του στο 25o Παγκόσμιο Συνέδριο Μεταμόσχευσης μαλλιών της ISHRS που έγινε στην Πράγα από 4 έως και 7 Οκτωβρίου του 2017.

Ήταν η πρώτη Παγκόσμια Παρουσίαση της Τεχνικής Mini και Micro Strip που έγινε αποκλειστικά από τον Dr Βάλβη και τους συνεργάτες του.

Πλεονεκτήματα

 • Δεν απαιτείται ολοκληρωτικό ξύρισμα της δότριας περιοχής αλλά ξυρίζονται μόνο οι μικρολωρίδες του τριχωτού που θα αφαιρέσουμε και που μετά την συρραφή δεν διακρίνονται καθόλου
 • Γίνεται μόνο σε μία συνεδρία
 • Μετά την επέμβαση δεν διακρίνεται απολύτως τίποτα στην δότρια περιοχή
 • Μικρότερος χρόνος επέμβασης (3 έως 4 ώρες)
 • Μεγαλύτερος αριθμός τριχών σε παρόμοιο αριθμό μοσχευμάτων (1000 τριχοθυλάκια FUE = 700 -1200 τρίχες, αντίστοιχα 1000 τριχοθυλάκια Mini & Micro Strip= 4000 – 5000 τρίχες)
 • Αρίστης ποιότητας τριχοθυλάκια με προστατευτικό περίβλημα λίπους με έκφυση σε ποσοστό 100%
 • Μικρές μετεγχειρητικές γραμμικές ουλές που μέσα τους εκφύονται τρίχες και δεν διακρίνονται καθόλου λόγω της Τριχοφυτικής Συρραφής
 • Συνδυάζεται συχνά με την τεχνική FUE εάν χρειάζεται μεγαλύτερος αριθμός τριχοθυλακίων
 • Αποφεύγονται οι περιοχές πάνω από τα αυτιά που έχουν λιγότερη ελαστικότητα και δημιουργούν δύσμορφες ουλές

Μειονεκτήματα

 • Υπάρχει μικρής έντασης μετεγχειρητικός πόνος στην δότρια περιοχή για 2 ημέρες, που αντιμετωπίζεται με ήπια αναλγητική αγωγή

Φόρμα Επικοινωνίας

  Τηλέφωνο*

  Email*

  Δευτέρα με Παρασκευή:
  09:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00
  μόνο με ραντεβού

  Translate »