Μεταμόσχευση Μαλλιών – Δρ. Παντελής Βάλβης

Μη Επεμβατικές Θεραπείες

Τριχοστιξία ή τριχοδερμοχρωστικότητα ονομάζεται η εφαρμογή ημιμόνιμου ή βιοδιασπώμενου ιατρικού τατουάζ στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής που προσομοιάζει στο ξυρισμένο μαλλί.

Η κυριότερη εφαρμογή της τριχοστιξίας γίνεται σε άτομα με αλωπεκία (καράφλα) που ξυρίζουν εντελώς το κεφάλι τους και δεν επιθυμούν την ανάπτυξη σε μήκος των τριχών. Τα τελευταία χρόνια η τεχνική αυτή εφαρμόζεται από εξειδικευμένους ιατρούς και τεχνικούς σε Ευρώπη και Αμερική και σαν κύριο σκοπό έχει να βοηθήσει στην καλύτερη εμφάνιση και ομοιομορφία στα άτομα που επιθυμούν να κρύψουν ή να καμουφλάρουν την άτριχη περιοχή του κεφαλιού.

Η θεραπεία της τριχοστιξίας εφαρμόζεται με υποαλλεργικές χρωστικές και είναι βιοδιασπώμενη και κατά συνέπεια απορροφάται από το ανοσοποιητικό σύστημα διαμέσου του μηχανισμού της φαγοκυττάρωσης σε περίπου δύο χρόνια.

Για τη διατήρηση του μόνιμου αποτελέσματος γίνεται επανάληψη (follow up) της διαδικασίας ανά έτος. Εάν ο ενδιαφερόμενος δεν επιθυμεί να συνεχίσει την εφαρμογή μετά από δύο χρόνια η χρωστική εξαφανίζεται με την βοήθεια των φαγοκυττάρων.

      Τριχοστιξία & Πεδία Εφαρμογής

 • Εναλλακτική λύση στο χειρουργείο σε άτομα που για διάφορους λόγους δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών και επιλέγουν τον τριχοχρωματισμό για να πυκνώσουν ή αποκαταστήσουν οπτικά την αραιωμένη περιοχή του κεφαλιού.
 • Συμπληρωματική επιλογή για την επίτευξη μεγαλύτερης πυκνότητας και ομοιομορφίας στην περιοχή που έχουν τοποθετηθεί τα μοσχεύματα.

      Τριχοστιξία & Διάρκεια Θεραπείας

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την έκταση της περιοχής κάλυψης και κυμαίνεται από 30 λεπτά έως και 2 ώρες.

       Κυριότεροι Παράγοντες που καθορίζουν την διάρκεια του αποτελέσματος

Είναι εσωγενείς ή εξωγενείς:

1) Δύναμη Φαγοκυττάρωσης: είναι η ικανότητα που έχουν τα φαγοκύτταρα του οργανισμού να απορροφούν και να καταστρέφουν τις ξένες ουσίες

2) Ηλικία του ενδιαφερόμενου: στα πιο νεαρά άτομα οι κυτταρικές διεργασίες αναπαραγωγής είναι πιο υψηλές. Κατά συνέπεια η χρωστική απορροφάται γρηγορότερα από ότι σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

3) Συχνότητα Λουσίματος ή Καθαρισμού του δέρματος

4) Προιόντα που χρησιμοπούνται

5) Αθλητισμός: σε άτομα που ασχολούνται με την κολύμβηση απορροφάται γρηγορότερα η χρωστική λόγω του χλωρίου

6) Έκθεση στην Ηλιακή Ακτινοβολία: η συνεχής έκθεση στον ήλιο επιταχύνει την φυσική διαδικασία της φαγοκυττάρωσης στον οργανισμό

Φόρμα Επικοινωνίας

  Τηλέφωνο*

  Email*

  Δευτέρα με Παρασκευή:
  09:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00
  μόνο με ραντεβού

  Translate »