Μεταμόσχευση Μαλλιών – Δρ. Παντελής Βάλβης

Μεταμόσχευση Φρυδιών

Τα προϊόντα βελτίωσης των φρυδιών, όπως η χρήση serums, δεν θα κάνουν τίποτα σε μία γυναίκα της οποίας οι τρίχες των φρυδιών είναι πολύ λεπτές ή κοντές εκ φύσεως. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η μεταμόσχευση φρυδιών παρέχει μια μόνιμη λύση.

Η μεταμόσχευση φρυδιών εφαρμόζεται πρωτίστως σε ασθενείς που έχουν χάσει τις τρίχες των φρυδιών μετά από τραύμα, ή χημειοθεραπεία. Άλλες γυναίκες καταστρέφουν τα φρύδια τους με την συχνή αποτρίχωση. Η αραίωση στα φρύδια μπορεί να οφείλεται επίσης σε φυσική διαδικασία γήρανσης ή μπορεί να είναι έτσι εκ γενετής.

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης φρυδιών είναι παρόμοια με τη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών.

Τα τριχοθυλάκια λαμβάνονται με την τεχνική FUE ή FUT από τη δότρια περιοχή με τοπική αναισθησία και εμφυτεύονται στην αραιωμένη περιοχή των φρυδιών. Τα μικρομοσχεύματα αφαιρούνται με μικροσκόπιο ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης επιβίωσή τους.

Οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να επιστρέψουν στις κανονικές δραστηριότητες ακόμη και την και επόμενη μέρα. Το τελικό αποτέλεσμα παρατηρείται σε 4-5 μήνες γιατί αρχικά τα μεταμοσχευμένα τριχοθυλάκια υφίστανται μια περίοδο “ανάπαυσης”. Φυσικά αυτές οι τρίχες χρειάζονται περιποίηση και κούρεμα τουλάχιστον μία φορά τον μήνα γιατί επιμηκύνονται συνεχώς λόγω του ότι προέρχονται απο΄το τριχωτό της κεφαλής.

Η μεταμόσχευση τριχών στις αραιωμένες βλεφαρίδες είναι εφικτή τεχνικά αλλά προκαλεί ερεθισμό του επιπεφυκότα και έτσι αποφεύγεται.

Φόρμα Επικοινωνίας

  Τηλέφωνο*

  Email*

  Δευτέρα με Παρασκευή:
  09:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00
  μόνο με ραντεβού

  Translate »