Μεταμόσχευση Μαλλιών – Δρ. Παντελής Βάλβης

Μεταμόσχευση τριχών στα Γένεια και Μουστάκι

Η μεταμόσχευση τριχών στα γένεια και μουστάκι εφαρμόζεται όταν υπάρχει αραίωση των τριχών σε αυτά τα σημεία. Τα αίτια μπορεί να είναι διάφορα, όπως:

 • Ουλές μετά από τραύμα
 • Μετεγχειρητικές Ουλές
 • Έγκαυμα στο πρόσωπο
 • Τριχοτιλομανία ή Αλωπεκία Έλξης
 • Υποτριχία ή Συγγενής Ατριχία
 • Ουλές μετά από Θυλακίτιδα
 • Εκτεταμένη Γυροειδής Αλωπεκία

Οι τεχνικές που είναι διαθέσιμες για αυτήν την μεταμόσχευση είναι δύο:

 • FUE:  λήψη των τριχοθυλακίων μέσω μικρών κοπτήρων του κυκλικού σχήματος διαμέτρου 0,7 – 1 mm, που δεν αφήνουν ορατές ουλές.
 • FUT: διαχωρισμός  των τριχοθυλακίων από μία λωρίδα του τριχωτού της κεφαλής,  με χειρουργική τομή. Αυτή η τεχνική χρειάζεται ράμματα και σαφώς θα αφήσει μία περισσότερο ή λιγότερο ορατή ουλή.

Η τεχνική FUE υπερέχει στις προτιμήσεις των ασθενών γιατί δεν αφήνει ουλή.

Μετά τον διαχωρισμό των τριχοθυλακίων, γίνεται η τοποθέτηση τους στην αραιωμένη ή άτριχη περιοχή, εμφυτεύοντας τα τριχοθυλάκια με τις περισσότερες τρίχες στην κεντρική περιοχή του προσώπου και εκείνα με τις λιγότερες τρίχες στις άκρες, ώστε να έχουμε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Όταν απαιτούνται 100-150 μπορούν να ληφθούν από τα ίδια τα γένεια του ασθενούς. Αν όμως η άτριχη περιοχή είναι εκτεταμένη τα τριχοθυλάκια λαμβάνονται από το τριχωτό της κεφαλής. Λόγω της ότι στα γένεια οι τρίχες μεγαλώνουν σε διαφορετικές διευθύνσεις, είναι προτιμότερο η διάνοιξη των πόρων να γίνεται  σε σχήμα δίκην στεφάνι.

Μάγουλα: η περιοχή των παρειών, διαιρείται σε δύο τμήματα, πλευρική και κεντρική. Η πρώτη απαιτεί μια χαμηλότερη πυκνότητα των τριχών και για το λόγο αυτό τοποθετούνται  μονά τριχοθυλάκια. Αντίθετα στο κέντρο τοποθετούνται τριχοθυλάκια  2-3 τριχών ώστε να δώσουν μεγαλύτερη πυκνότητα. Σε αυτές τις περιοχές απαιτούνται κατά μέσο όρο 600 τριχοθυλάκια.

Φαβορίτες: τα τριχοθυλάκια τοποθετούνται σε μεγάλη πυκνότητα με τον προσανατολισμό των τριχών να είναι στραμμένος προς τα κάτω. Για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα απαιτούνται  200 τριχοθυλάκια  ανά φαβορίτα.

Μουστάκι και Γένειο: η τοποθέτηση των τριχοθυλακίων γίνεται με φορά προς τα κάτω και απαιτούνται τουλάχιστον 500 τριχοθυλάκια στο μουστάκι  και 700 τριχοθυλάκια για την περιοχή τής γενειάδας.

Φόρμα Επικοινωνίας

  Τηλέφωνο*

  Email*

  Δευτέρα με Παρασκευή:
  09:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00
  μόνο με ραντεβού

  Translate »