Μεταμόσχευση Μαλλιών – Δρ. Παντελής Βάλβης

Μεταμόσχευση σε Γένια και Μουστάκι

Η μεταμόσχευση σε γένια και μουστάκι είναι μια αισθητική διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση της αραίωσης ή της τριχόπτωσης στις περιοχές των τριχών του προσώπου. Η διαδικασία περιλαμβάνει την εξαγωγή τριχοθυλακίων από μια δότρια περιοχή και την εμφύτευσή τους στις επιθυμητές περιοχές για να επιτευχθεί μια πλούσια και πιο φυσική εμφάνιση.

       Αιτίες αραίωσης σε γένια & μουστάκι 

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην αραίωση ή την απώλεια τριχών στα γένια και τις περιοχές του μουστακιού, όπως:

  • Ουλές μετά από τραύμα: Οι σωματικοί τραυματισμοί στο πρόσωπο μπορεί να οδηγήσουν σε ουλές και απώλεια τριχών.
  • Μετεγχειρητικές ουλές: Οι χειρουργικές επεμβάσεις στο πρόσωπο μπορεί να αφήσουν ουλές που εμποδίζουν την ανάπτυξη των μαλλιών.
  • Εγκαύματα προσώπου: Τα εγκαύματα μπορεί να βλάψουν τα τριχοθυλάκια και να εμποδίσουν την ανάπτυξη των τριχών.
  • Τριχοτιλλομανία ή Αλωπεκία Έλξης: Αυτές οι καταστάσεις περιλαμβάνουν καταναγκαστικό τράβηγμα τριχών ή τριχόπτωση που προκαλείται από ένταση.
  • Υποτριχία ή Συγγενής Ατριχία: Μερικά άτομα γεννιούνται με παθήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα αραιές ή απούσες τρίχες στο πρόσωπο.
  • Ουλές μετά από θυλακίτιδα: Η φλεγμονή των τριχοθυλακίων μπορεί να οδηγήσει σε ουλές και απώλεια τριχών.
  • Εκτεταμένη γυροειδής αλωπεκία: Αυτή η αυτοάνοση πάθηση μπορεί να προκαλέσει αποσπασματική τριχόπτωση στο πρόσωπο.

       Μεταμόσχευση σε γένια & μουστάκι: Διαθέσιμες τεχνικές

Υπάρχουν δύο βασικές τεχνικές για τη μεταμόσχευση στα γένια και στο μουστάκι:

  • Τεχνική Power FUE:  Λήψη των τριχοθυλακίων μέσω μικρών κοπτήρων του κυκλικού σχήματος διαμέτρου 0,7 – 1 mm, που δεν αφήνουν ορατές ουλές.
  • Τεχνική FUT: διαχωρισμός των τριχοθυλακίων από μία λωρίδα του τριχωτού της κεφαλής,  με χειρουργική τομή. Αυτή η τεχνική χρειάζεται ράμματα και σαφώς θα αφήσει μία περισσότερο ή λιγότερο ορατή ουλή.

    Διαδικασία Μεταμόσχευσης 

Μόλις διαχωριστούν τα τριχοθυλάκια, εμφυτεύονται στις αραιωμένες ή άτριχες περιοχές. Τα τριχοθυλάκια με τις περισσότερες τρίχες τοποθετούνται στην κεντρική περιοχή του προσώπου, ενώ αυτά με λιγότερες τρίχες τοποθετούνται στις άκρες για πιο φυσική εμφάνιση.

Για μικρότερες περιοχές που απαιτούν 100-150 τριχοθυλάκια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα γένια του ίδιου του ασθενούς. Για πιο εκτεταμένες άτριχες περιοχές, λαμβάνονται τριχοθυλάκια από το τριχωτό της κεφαλής. Λόγω ότι στα γένια οι τρίχες μεγαλώνουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις, είναι προτιμότερο η διάνοιξη των πόρων να γίνεται σε σχήμα στεφανιού.

     Συγκεκριμένες περιοχές και απαιτήσεις 

  • Μάγουλα: Η περιοχή των μάγουλων χωρίζεται σε πλάγια και κεντρικά μέρη. Τα πλάγια μέρη απαιτούν χαμηλότερη πυκνότητα τρίχας, χρησιμοποιώντας μεμονωμένα τριχοθυλάκια, ενώ το κεντρικό τμήμα χρησιμοποιεί 2-3 τριχοθυλάκια για μεγαλύτερη πυκνότητα. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται 600 τριχοθυλάκια για αυτή την περιοχή.
  • Φαβορίτες: Τα τριχοθυλάκια τοποθετούνται πυκνά με τα μαλλιά προσανατολισμένα προς τα κάτω. Κάθε φαβορίτα απαιτεί συνήθως περίπου 200 τριχοθυλάκια.
  • Μουστάκι και Γένια: Τα τριχοθυλάκια τοποθετούνται με προσανατολισμό προς τα κάτω. Απαιτούνται τουλάχιστον 500 τριχοθυλάκια για το μουστάκι και 700 για την περιοχή της γενιάδας.
 
Ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Παντελής Βάλβης εξειδικευμένος στη μεταμόσχευση μαλλιών χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνικές για να επιτύχει μια φυσική εμφάνιση και πιο γεμάτη γενειάδα και μουστάκι, ενισχύοντας την αισθητική του προσώπου και την αυτοπεποίθησή των ασθενών.

Φόρμα Επικοινωνίας

    Τηλέφωνο*

    Email*

    Δευτέρα με Παρασκευή:
    09:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00
    μόνο με ραντεβού

    Translate »