Μεταμόσχευση Μαλλιών – Δρ. Παντελής Βάλβης

Τεχνική Power FUE

Η τεχνική Power FUE είναι μια τεχνική κατά την οποία οι τριχοθυλακικές μονάδες εξάγονται μία προς μία ξεχωριστά και τοποθετούνται στην περιοχή του κεφαλιού που παρουσιάζεται η αραίωση, εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένο αποτέλεσμα  σε 4 με 5 στάδια, για περιπτώσεις εκτεταμένης αραίωσης. Η τεχνική Power FUE είναι χρονοβόρα μέθοδος και απαιτεί μεγαλύτερες συνεδρίες διάρκειας 5 έως και 8 ωρών. Σε κάθε συνεδρία μπορούν να τοποθετηθούν μέχρι 1500 τριχοθυλάκια (περίπου 1000 – 1300 τρίχες).

        Πότε συνιστάται η Τεχνική Power Fue;

Η τεχνική Power FUE συνιστάται σε διάφορα σενάρια για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων αποκατάστασης μαλλιών. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλη όταν η δότρια περιοχή στερείται ελαστικότητας, επιτρέποντας την αποτελεσματική εξαγωγή και μεταμόσχευση χωρίς καταπόνηση καθώς είναι εντελώς ανώδυνη λόγω της χρήσης τοπικής αναισθησίας. Επιπλέον, η τεχνική Power FUE είναι ιδανική για όσους προτιμούν να ξυρίζουν τα μαλλιά τους και είναι αποτελεσματική στη δημιουργία μιας νέας μετωπικής γραμμής μαλλιών, στην αποκατάσταση των φρυδιών, στην αντιμετώπιση της αραίωσης της γενειάδας και στη θεραπεία της αλωπεκίας στην περιγεννητική περιοχή των γυναικών, όπως η γραμμή του μπικίνι.

       Διαδικασία Τεχνικής

Για να εφαρμοστεί η τεχνική Power FUE πρέπει να ξυριστεί το κεφάλι για να μπορέσει ο γιατρός να αφαιρέσει ένα – ένα τα τριχοθυλάκια, να τα διαχωρίσει και στη συνέχεια να τα τοποθετήσει και πάλι χωριστά.

Ο γιατρός επιλέγει και απομονώνει τα τριχοθυλάκια που θέλει να μεταφέρει. Πρόκειται για την απευθείας εξαγωγή τριχοθυλακίων ένα προς ένα, με τη βοήθεια ενός πολύ λεπτού κυκλικού κοπτήρα (punch), διαμέτρου 0,7 έως 1 mm από τη δότρια περιοχή του τριχωτού του κεφαλιού.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται τριχοθυλάκιο – τριχοθυλάκιο μέχρι να ολοκληρωθεί η συνεδρία.

Στη συνέχεια, ο γιατρός, χρησιμοποιώντας ειδικό μικροσκόπιο ανοίγει μικροπόρους διαμέτρου 1 mm. Τα έτοιμα τριχοθυλάκια τοποθετούνται ένα – ένα σε κάθε μικροπόρο σε τέτοιο βάθος, ώστε να τους επιτρέπεται να ενσωματωθούν αρμονικά με το δέρμα και να αρχίσουν να τρέφονται κανονικά.

Πρέπει να γνωρίζετε, ότι πάντοτε με τη τεχνική Power FUE υπάρχει μέχρι και 30% έως και 40% απώλεια των τριχοθυλακίων που τοποθετήθηκαν. Αυτό συμβαίνει λόγω του stress στο οποίο υποβάλλονται τα τριχοθυλάκια κατά την εξαγωγή τους καθώς και στην έλλειψη προστατευτικού περιβλήματος λίπους.

Ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Παντελής Βάλβης εξειδικεύεται στη μεταμόσχευση μαλλιών επιλέγοντας τη κατάλληλη τεχνική με βάση τις ανάγκες του κάθε ασθενή.

Tεχνική Power Fue & Πλεονεκτήματα

  • Δεν υπάρχει γραμμική ουλή, σημαντικό για όσους έχουν τα μαλλιά τους κοντά
  • Μείωση του χρόνου επούλωσης στην δότρια περιοχή
  • Είναι χρήσιμη για τα άτομα που εμφανίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο δημιουργίας ουλών στη δότρια περιοχή
  • Δεν υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος στην δότρια περιοχή
  • Επιτρέπει την λήψη λεπτότερων τριχών από την περιοχή του αυχένα του που είναι ιδανικές για τη δημιουργία νέας μετωπιαίας γραμμής ή για την μεταμόσχευση φρυδιών

Μειονεκτήματα Τεχνικής Power Fue

  • Απαιτεί ολοκληρωτικό ξύρισμα της δότριας περιοχής
  • Μεγαλύτερος χρόνος συνεδρίας (5 έως 8 ώρες)
  • Απαιτεί πολλαπλές συνεδρίες
  • Μικρότερος αριθμός τριχών σε παρόμοιο αριθμό μοσχευμάτων (1000 τριχοθυλάκια FUE = 700 -1200 τρίχες, αντίστοιχα 1000 τριχοθυλάκια με τεχνική FUT = 4000 – 5000 τρίχες)
  • Αντεδείκνυται η εφαρμογή της σε σγουρά, λευκά και πολύ αραιά μαλλιά (λήψη πολύ μικρού αριθμού υγιών τριχοθυλακίων με πολύ άσχημο αποτέλεσμα στην πυκνότητα)
  • Κακής ποιότητας και κακοποιημένα τριχοθυλάκια “απογυμνωμένα” από το προστατευτικό περίβλημα λίπους. Τα τριχοθυλάκια είναι πιο εύθραυστα και υπόκεινται σε τραύμα πιο εύκολα κατά τη διαδικασία της τοποθέτησής τους
  • Σε τελείως ξυρισμένο κεφάλι και κυρίως όταν το χρώμα των τριχών είναι σκούρο και το χρώμα του δέρματος λευκό οι κυκλοτερείς ουλές δημιουργούν αντιαισθητικό αποτέλεσμα

Φόρμα Επικοινωνίας

    Τηλέφωνο*

    Email*

    Δευτέρα με Παρασκευή:
    09:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00
    μόνο με ραντεβού

    Translate »