Καλέστε σήμερα: 6945 2745446977 308066

Δευ - Παρ: 08:00-21:00  &  Σαβ: 08:00-15:00 με ραντεβού

Social

blog

Χάνω αρκετές τρίχες κάθε φορά που λούζω τα μαλλιά μου. Πόσες τρίχες είναι φυσιολογικό να χάνω κάθε μέρα;

Ο φυσιολογικός αριθμός τριχών που μπορεί να χάσει κανείς κάθε μέρα είναι από 50 έως 100 τρίχες.

 

Το συχνό λούσιμο προκαλεί τριχόπτωση;

Ακριβώς το αντίθετο! Το συχνό λούσιμο είναι ευεργετικό για τα μαλλιά γιατί απομακρύνει τις λιπαρές εκκρίσεις των σμηγματογόνων αδένων του δέρματος του κεφαλιού, οι οποίες περιέχουν μεγάλες ποσότητες Διυδροτεστοστερόνης. Η Διυδροτεστοστερόνη που εκκρίνεται όταν παραμένει στο δέρμα απορροφάται και πάλι από αυτό προκαλώντας τριχόπτωση γιατί καταστρέφει το τριχοθυλάκιο.

 

Είναι δυνατή η μεταμόσχευση τριχοθυλακίων από ένα άτομο σε κάποιο άλλο;

Όχι. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια αυτομεταμόσχευση. Τα τριχοθυλάκια που παίρνουμε αφαιρούνται μόνο από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας του ίδιου ατόμου και μεταφέρονται για να καλύψουν την κενή περιοχή μόνο του ίδιου ατόμου. Κανείς δεν μπορεί να γίνει «δότης» τριχοθυλακίων σε κάποιον άλλο.

 

Συμβάλει το στρες στην πτώση των μαλλιών;

Φυσικά. Αγχώδεις εμπειρίες, όπως ένα χειρουργείο ή ο θάνατος προσφιλούς προσώπου μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση. Πρόκειται για προσωρινό φαινόμενο που καλείται alopecia areata. Αρκεί να μην συνυπάρχει και άλλο, οργανικό πρόβλημα, γιατί τότε το στρες αποτελεί μόνο την αφορμή. Εάν δεν συνυπάρχει άλλο πρόβλημα, τότε τα μαλλιά μετά από λίγο θα φυτρώσουν και πάλι φυσιολογικά.

 

Ευθύνεται η έλλειψη σιδήρου για την τριχόπτωση και το αραίωμα των μαλλιών;

Βέβαια, η αναιμία προκαλεί τριχόπτωση. Για αυτό θα πρέπει όταν παρατηρείτε τριχόπτωση να ελέγχετε τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα σας.

 

Ο πατέρας μου είναι φαλακρός. Θα χάσω και εγώ τα δικά μου μαλλιά;

Λαμβάνοντας υπόψη το γενετικό κώδικα που έχει κληρονομήσει ο καθένας μας, υπάρχει πιθανότητα 60% να συμβεί αυτό. Αλλά, αν αποφύγετε τυχόν επιβαρυντικούς παράγοντες, υπάρχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσετε πυκνότερα μαλλιά από τον πατέρα σας και να καθυστερήσετε την εξέλιξη της τριχόπτωσης.

 

Μπορούν τα συμπληρώματα διατροφής για τα μαλλιά να λύσουν το πρόβλημα της τριχόπτωσης;

Τα ειδικά συμπληρώματα διατροφής μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να σταματήσουν την τριχόπτωση. Εάν όμως διαπιστώσετε ότι η τριχόπτωση σας συνεχίζεται τότε θα πρόκειται για ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία και η μόνη θεραπεία είναι η μεταμόσχευση μαλλιών, όταν επεκταθεί η αραίωση.

 

Σταματά η τριχόπτωση κόβοντας ή ξυρίζοντας τα μαλλιά μου;

Το κούρεμα, όπως και το ξύρισμα δεν επηρεάζουν την συμπεριφορά της ρίζας της τρίχας, του τριχοθυλακίου και επομένως δεν σταματούν την τριχόπτωση. Για να πέσουν τα μαλλιά πρέπει να υπάρχει πρόβλημα στη ρίζα τους.

 

Υπάρχει φαρμακευτική αγωγή που σταματά την τριχόπτωση;

Αν απλά θέλετε να διατηρήσετε τα μαλλιά που ήδη έχετε, η καλύτερη λύση είναι η φαρμακευτική αγωγή με το συνδυασμό της φιναστερίδης - (Propecia) σε μορφή χαπιού και της Μινοξιδίλης (Rogain) όπου εφαρμόζεται τοπικά κάθε μέρα. Ο συνδυασμός Φιναστερίδης - Μινοξιδίλης προτείνεται σε ασθενείς που βρίσκονται στα πρώτα στάδια τριχόπτωσης. θα πρέπει να γνωρίζετε όμως, ότι καμία φαρμακευτική αγωγή δεν θα σας επαναφέρει τα χαμένα σας μαλλιά. Εφόσον τα μαλλιά έχουν πέσει ο μόνος τρόπος για να πυκνώσετε ή να δείτε τα μαλλιά σας να ξαναφυτρώνουν στις φαλακρές περιοχές είναι η μεταφύτευση μαλλιών. Propecia (finasteride 1mg) Πρόκειται για χάπι που σε κάποιες περιπτώσεις, καθυστερεί την τριχόπτωση. Συστήνουμε τη χρήση του μόνο μετά από τη διάγνωση και όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Μόνο οι άνδρες που βρίσκονται στην αρχή της τριχόπτωσης τους και με την προϋπόθεση ότι παίρνουν το χάπι συνεχώς έχουν την πιθανότητα να δουν κάποια αποτελέσματα. Το χάπι κατασκευάστηκε αρχικά για τη θεραπεία του προστάτη. Σύμφωνα όμως με έρευνες, ασθενείς που το έπαιρναν διαπίστωσαν καθυστέρηση της τριχόπτωσης τους στο πίσω και άνω μέρος του κεφαλιού, μόνο για το διάστημα που λάμβαναν το χάπι και στις περιπτώσεις εκείνες όπου υπήρχαν ακόμη ζωντανά τριχοθυλάκια στην περιοχή. Πρέπει να αναφέρουμε ότι μόνο το 2% των ανδρών που έπαιρναν το φάρμακο για 1 χρόνο και 5% εκείνων που έκαναν χρήση για 2 χρόνια είχαν θετικά αποτελέσματα. Βέβαια, τα όποια θετικά αποτελέσματα παύουν να ισχύουν 6 μήνες μετά τη διακοπή της λήψεως του propecia. Επίσης, δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα σε άλλες πλευρές του κεφαλιού. Rogaine (minoxidil 5% solution) Είναι μια λοσιόν που καθυστερεί την τριχόπτωση και σε μερικές περιπτώσεις προκαλεί επενέκφυση των τριχών για όσο διάστημα εφαρμόζεται. Χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 70 σε ασθενείς με προβλήματα υψηλής πίεσης. Η χρήση της συστήνεται έπειτα από ιατρική γνωμάτευση και σε αρκετές περιπτώσεις μετά από την μεταμόσχευση μαλλιών.

 

Από που παίρνουμε τα μαλλιά της Μεταμόσχευσης Μαλλιών;

Τα μαλλιά τα παίρνουμε πάντα από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας που βρίσκεται στο πίσω μέρος και στα πλαϊνά του κεφαλιού. Τα μαλλιά σε αυτές τις περιοχές δεν πέφτουν ποτέ. Είναι γενετικά προγραμματισμένα να διατηρηθούν για όλη τη ζωή, γιατί δεν είναι ευαίσθητα στα ανδρογόνα που κυκλοφορούν στο αίμα και που είναι υπεύθυνα για την πτώση των μαλλιών. Όταν αυτά τα τριχοθυλάκια μεταφέρονται στα σημεία όπου υπάρχει αραίωση διατηρούν όλα τα γενετικά χαρακτηριστικά τους. Αναπτύσσονται κανονικά και συμπεριφέρνονται όπως ακριβώς και στην περιοχή από όπου έγινε η αφαίρεση τους.

 

Γιατί τα μαλλιά από την δότρια περιοχή δεν πέφτουν ποτέ;

Τα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και στα πλαϊνά του κεφαλιού είναι γενετικά προγραμματισμένα να μην πέφτουν ποτέ Ακόμη και εκείνοι που έχουν μεγάλης έκτασης αραίωμα, διατηρούν τα μαλλιά τους σε αυτές τις περιοχές. Αυτό συμβαίνει γιατί τα τριχοθυλάκια σε αυτές τις περιοχές δεν είναι ευαίσθητα στα ανδρογόνα που κυκλοφορούν στο αίμα και που είναι υπεύθυνα για την πτώση των μαλλιών. Τα μαλλιά από αυτές τις περιοχές όταν με τη μεταμόσχευση μεταφέρονται σε άλλες περιοχές του κεφαλιού, για να καλύψουν το υπάρχον αραίωμα, διατηρούν αυτά τα γενετικά χαρακτηριστικά τους.

 

Είναι μόνιμα τα μαλλιά της Μεταμόσχευσης Μαλλιών;

Το αποτέλεσμα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών διαρκεί για όλη τη ζωή. Τα μαλλιά που μεταφέρονται με τη μεταμόσχευση δεν πέφτουν ποτέ. Η μονιμότητα των μαλλιών αυτών οφείλεται στη σταθερότητα της ζώνης που χρησιμοποιούμε για να πάρουμε τριχοθυλάκια. Τα τριχοθυλάκια σε αυτή την περιοχή είναι γενετικά προγραμματισμένα να ανθίστανται στην επιρροή της διυδροτεστοστερόνης, η οποία προκαλεί την τριχόπτωση. Επειδή λοιπόν το αποτέλεσμα θα διατηρηθεί για όλη τη ζωή, πρέπει η μεταμόσχευση μαλλιών να γίνεται με μεγάλη υπευθυνότητα και προσοχή. Ένας λάθος χειρισμός μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα μελλοντικά στον ασθενή. Ο πλαστικός χειρουργός είναι σε θέση να δημιουργήσει με εντελώς φυσικό τρόπο την μπροστινή γραμμή τριχοφυΐας, αλλά και να προβλέψει τη μελλοντική εξέλιξη της τριχόπτωσης.

 

Πόσο διαρκεί η μεταμόσχευση μαλλιών;

Ανάλογα με την μέθοδο που εφαρμόζεται κάθε φορά και με το μέγεθος της περιοχής που έχουμε να καλύψουμε. Με τη μέθοδο FIT μπορεί να διαρκέσει έως και 4 ώρες, ενώ με τη μέθοδο FUE έως και 8 ώρες.

 

Αισθάνεται κανείς πόνο κατά την επέμβαση της Μεταμόσχευσης μαλλιών;

Όχι. Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι καθόλου επώδυνη. Πραγματοποιείται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Επιπλέον, η όλη διαδικασία πραγματοποιείται σε ένα ευχάριστο, άνετο και φιλικό περιβάλλον.

 

Μετά από πόσο καιρό ολοκληρώνεται η επούλωση;

Μετά από 10 μέρες δεν θα υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη ότι έχετε υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών. Τα τριχοθυλάκια που μεταμοσχεύθηκαν δεν θα φαίνονται, μέχρι να αρχίσουν να φυτρώνουν τα νέα σας μαλλιά.

 

Πόσες τρίχες μπορούν να μεταμοσχευθούν σε μια συνεδρία;

Είναι σωστότερο να μιλάμε για τριχοθυλάκια, αφού αυτά μεταμοσχεύονται. Κάθε τριχοθυλάκιο περιέχει από 1 έως 5 τρίχες. Σε μια συνεδρία με τη μέθοδο FIT μπορούν να μεταμοσχευθούν μέχρι και 3.500 τριχοθυλάκια, τα οποία αντιστοιχούν κατά μέσο όρο σε 10. 000 τρίχες. Με τη μέθοδο FUE μπορούν να μεταμοσχευθούν μέχρι και 500 τριχοθυλάκια, γεγονός που αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε 1.000-1.500 τρίχες.

 

Πόσο καιρό μετά θα δω να φυτρώνουν τα νέα μου μαλλιά;

Κατά τη διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών, μεταμοσχεύονται τα τριχοθυλάκια, οι ρίζες των τριχών. Αυτά τα τριχοθυλάκια αρχίζουν να παράγουν καινούργιες τρίχες μετά από 3 με 4 μήνες. Μέσα σε 10 μήνες με ένα χρόνο έχουν φυτρώσει όλα τα νέα μαλλιά.

 

Πόση έκταση αραιώματος μπορεί να καλυφθεί με τη Μεταμόσχευση Μαλλιών;

Η έκταση της περιοχής που θα καλυφθεί και η πυκνότητα που θα επιτευχθεί εξαρτάται από την πυκνότητα της δότριας περιοχής από όπου παίρνουμε τα τριχοθυλάκια, αλλά και τις διαστάσεις της περιοχής που θέλουμε να καλύψουμε. Ο πλαστικός χειρουργός θα σας συμβουλεύσει σωστά, για τον καλύτερο τρόπο να αξιοποιήσετε τα υπάρχοντα μαλλιά της ζώνης σταθερής τριχοφυΐας και για την καλύτερη μέθοδο για τη δική σας περίπτωση.

 

Έχω υποβληθεί παλιά σε μεταμόσχευση μαλλιών και δεν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, μπορώ να το διορθώσω;

Φυσικά. Ο πλαστικόs χειρουργός χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, αλλά και τις γνώσεις του στην αισθητική χειρουργική είναι ικανός να διορθώσει τα άσχημα αποτελέσματα που άφησαν παλαιότερες μεταμοσχεύσεις, όπως ή μη ικανοποιητική πυκνότητα και οι ουλές. Με την ιατρική διάγνωση θα σας πουν τι ακριβώς ενδείκνυται για την περίπτωση σας, ώστε να έχετε σωστά αποτελέσματα.

 

Μετά από πόσο καιρό από το πρώτο στάδιο μεταμόσχευσης μαλλιών μπορώ να προχωρήσω σε δεύτερο;

Μετά από 10 μήνες με 1 χρόνο μπορείτε άφοβα να προχωρήσετε να επαναλάβετε τη διαδικασία της μεταμόσχευσης χωρίς να συντρέχει κανένας κίνδυνος.

 

Υπάρχει περιορισμός ηλικίας για να υποβληθεί κάποιος σε μεταμόσχευση μαλλιών;

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός όσον αφορά την ηλικία. Αρκεί να έχει σταθεροποιηθεί σε κάποιο βαθμό η τριχόπτωση και να γίνει μια σωστή διάγνωση από τον ειδικευμένο πλαστικό χειρουργό για την μελλοντική εξέλιξη της αραίωσης.

 

Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορεί να γίνει Μεταμόσχευση Μαλλιών;

Σε ελάχιστες περιπτώσεις, όταν η ζώνη σταθερής τριχοφυΐας δεν είναι επαρκής. Είτε έχει εξαντληθεί από προηγούμενες μεταμοσχεύσεις και δεν μπορεί να μας προμηθεύσει με τον απαιτούμενο αριθμό τριχοθυλακίων, είτε είναι κατεστραμμένη από άλλου μη ανδρογενετικού τύπου αλωπεκίες, ή άλλες ιατρικές αιτίες. Προβλήματα στην πηκτικότητα του αίματος, είναι επίσης ένας άλλος λόγος.

 

Μπορεί μια γυναίκα να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών;

Βέβαια. Εφόσον η τριχόπτωση της οφείλεται σε ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία. Η μεταμόσχευση μαλλιών θα μπορέσει να καλύψει τις κενές περιοχές, να αποκαταστήσει την πυκνότητα ανάμεσα στα υπάρχοντα μαλλιά, αλλά και να αποκαταστήσει την μπροστινή γραμμή τριχοφυΐας. Ο πλαστικός χειρουργός με την απαραίτητη προσοχή στην επιλογή των τριχοθυλακίων, μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τις ανάγκες της πιο απαιτητικής γυναίκας. Σε περίπτωση όμως που η τριχόπτωση οφείλεται σε άλλα προβλήματα, όπως ορμονικά, τότε δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μεταμόσχευση μαλλιών.

 

Μετά από πόσο καιρό θα δω τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης;

Τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης θα ολοκληρωθούν μέσα σε 1 χρόνο σχεδόν. Αυτό σημαίνει, ότι τα νέα μαλλιά θα έχουν αποκτήσει το απαιτούμενο μάκρος ώστε να μπορούν να χτενιστούν μαζί με τα υπόλοιπα μαλλιά.

 

Η τριχόπτωση μου οφείλεται σε ορμονικά προβλήματα. Θα ξαναφυτρώσουν τα μαλλιά που έχασα όταν ρυθμιστούν αυτά τα προβλήματα;

Εάν τα ορμονικά προβλήματα διαγνωστούν και ρυθμιστούν έγκαιρα, τότε τα μαλλιά θα ξαναφυτρώσουν. Αν όμως παραταθεί η ύπαρξη των προβλημάτων και αργήσει η θεραπεία τους, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να ξαναφυτρώσουν φυσιολογικά τα μαλλιά που χάθηκαν και να έχετε την εικόνα των μαλλιών σας που είχατε.

 

end faq

 

Online Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Σας προτείνουμε την καταλληλότερη θεραπεία για την περίπτωσή σας.

Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα έχετε την πρώτη Διαγνωστική Συνάντηση ΔΩΡΕΑΝ !

Man sign women sign

 

 ΦΟΡΜΑ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑΣ

 

 ΦΟΡΜΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑΣ

Επισκεφθειτε μας σημερα

Dr. Βάλβης HAIR TRANSPLANT
Κουντουριώτου 127
Πειραιάς, 18532
Αττική - Ελλάδα

 

Εργασιμες Ωρες

Δευτέρα με Παρασκευή:
09:00-13:00  &  18:00-21:00
μόνο με ραντεβού

Επικοινωνηστε μαζι μας

info@drvalvis-hairtransplant.com
+ 30 6945 274544
+ 30 6977 308066
+ 30 210 422 6070